Postoji u svetu mnogo mitova čiji je cilj da stvore obrasce ponašanja i razmišljanja po kojima će se ljudi indentifikovati, a drugi ih prepoznavati i težiti da se tako ponašaju. Svi su mitovi neraskidivo vezani sa identitetom zemalja i ljudi koji ih čuvaju i koji ih poštuju.
Priča o vinima i u Srbiji uvek preraste u priču o tradiciji, hrani, kulturi, vinogradima i naravno o najboljim vinima.
Posebno se u vinarskom svetu tradicija proizvodnje i potrošnje vina neposredno vezuje za istorijske tokove, za istorijske ličnosti ili za dešavanja koja su ostavila neizbrisiv trag na region i ljude koji u njemu žive i rade.
Zato vinarska kuća "MILJKOVIĆ" pokušava da u mit unese hrabrost, lepotu stvaranja, istrajnost, umeće, snalažljivost, naravno sve povezano sa našom istorijom, sa našim indentitetom i sa profesionalnim opredeljenjem.

     
Rizling - Suvo belo vino sa harmoničnim ukusom. Karakteriše ga privlačno žuto zelenkasta boja sa zlatnim prelivima kristalne bistrine i sortni miris sa tonovima bagremovog cveta dočarava miris zrelog grožda.
Punoća ukusa sa pikantnim kiselinama čini ovo vino veoma pitkim i svežim.
Najbolje je za konzumiranje rashladeno na temperaturi od 10-12°C.
Vranac - Kvalitetno suvo crno vino, žive rubin boje i tipičnog bukea, bogatim ekstraktom, zadržavši se arome grožda podsećajući na miris drveta i šumskih plodova.
Mirisna nota i ukus najbolje se osećaju ako se pije rashladeno na sobnoj temperaturi uz crveno meso, pečenu svinjetinu, dimljeno meso.
Tamnjanika - Vino, slamnasto-žute boje sa zelenim odsjajem, karakterističnog muskatnog ukusa i mirisa koji u sebi nosi kombinaciju začinskih tonova tamjana, cimeta i bosiljka i voćne tonove ananasa i jagode.
Lepo se slaze sa ribom i morskim plodovima, a posebno sa kolačima od oraha, lešnika i badema.
Sauvignon - Vino je otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine. Sortni miris je veoma razvijen i uskladjen. Svojim kompleksnim bukeom dočarava miris tek procvetale zove. Ukus je osvežavajući i harmoničan sa lepo ukomponovanim kiselinama i punoćom vina.
Sklad mirisa i ukusa najbolje se osete ako se pije rashladjeno na temperaturi od 10-12°C.
Chardonnay - Vino je slamnasto žute boje sa odsjajem kristalne bistrine. Izrazita aromatičnost mirisa i kompleksna punoća ukusa sa blagim tonom gorčine u pozadini podseća na ukus suve smokve i badema.
Vrhunski kvalitet i specifičnost ovog vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira rashladeno na temperaturi od 10-12°C.
Roze - Vino je lepe rubin - roze boje, pitko i harmonično, osvežavajuće, sa specifičnim sortnim bukeom.
Obično se poslužuje blago rashladeno na 15 - 16 °C uz pikantne sireve, teža i masnija jela, a odlično se uklapa i sa sitnim slatkim kolačima.
Merlot - Kvalitetno suvo crno vino, proizvedeno od Merlot sorte. Ovo vino je karakterističnog intenzivnog, tamno crvene boje, jakog mirisa i skladnog ukusa i arome. Posluživati na temperaturi između 16 i 18 °C.
Preporučuje se konzumacija uz hranu sa roštilja i dimljenim sirevima.
         
    ARHIVSKA VINA    

Slavsko (crno) vino

Župsko rujno vino

Blagoslov (belo) vino

Burgundac (crno) vino