|
|
|
|
|
Postoji u svetu mnogo mitova čiji je cilj da stvore obrasce ponašanja i razmišljanja po kojima će se ljudi indentifikovati, a drugi ih prepoznavati i težiti da se tako ponašaju. Svi su mitovi neraskidivo vezani sa identitetom zemalja i ljudi koji ih čuvaju i koji ih poštuju.
Priča o vinima i u Srbiji uvek preraste u priču o tradiciji, hrani, kulturi, vinogradima i naravno o najboljim vinima.
Posebno se u vinarskom svetu tradicija proizvodnje i potrošnje vina neposredno vezuje za istorijske tokove, za istorijske ličnosti ili za dešavanja koja su ostavila neizbrisiv trag na region i ljude koji u njemu žive i rade.
Zato vinarska kuća "MILJKOVIĆ" pokušava da u mit unese hrabrost, lepotu stvaranja, istrajnost, umeće, snalažljivost, naravno sve povezano sa našom istorijom, sa našim indentitetom i sa profesionalnim opredeljenjem.
|
|
Rizling
- Suvo belo vino sa harmoničnim ukusom.
Karakteriše ga privlačno žuto zelenkasta boja sa zlatnim prelivima
kristalne bistrine i sortni miris sa tonovima bagremovog cveta dočarava
miris zrelog grožda.
Punoća ukusa sa pikantnim kiselinama čini ovo vino veoma pitkim i
svežim.
Najbolje je za konzumiranje rashladeno na temperaturi od 10-12°C. |
Vranac
- Kvalitetno suvo crno vino, žive rubin
boje i tipičnog bukea, bogatim ekstraktom, zadržavši se arome grožda
podsećajući na miris drveta i šumskih plodova.
Mirisna nota i ukus najbolje se osećaju ako se pije rashladeno na
sobnoj temperaturi uz crveno meso, pečenu svinjetinu, dimljeno meso. |
Tamnjanika
- Vino, slamnasto-žute boje sa zelenim
odsjajem, karakterističnog muskatnog ukusa i mirisa koji u sebi nosi
kombinaciju začinskih tonova tamjana, cimeta i bosiljka i voćne tonove
ananasa i jagode.
Lepo se slaze sa ribom i morskim plodovima, a posebno sa kolačima
od oraha, lešnika i badema. |
Sauvignon
- Vino je otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine.
Sortni miris je veoma razvijen i uskladjen. Svojim kompleksnim bukeom
dočarava miris tek procvetale zove. Ukus je osvežavajući i harmoničan
sa lepo ukomponovanim kiselinama i punoćom vina.
Sklad mirisa i ukusa najbolje se osete ako se pije rashladjeno na
temperaturi od 10-12°C. |
Chardonnay
- Vino je slamnasto žute boje sa odsjajem kristalne bistrine. Izrazita
aromatičnost mirisa i kompleksna punoća ukusa sa blagim tonom gorčine
u pozadini podseća na ukus suve smokve i badema.
Vrhunski kvalitet i specifičnost ovog vina dolazi do punog izražaja
ukoliko se servira rashladeno na temperaturi od 10-12°C. |
Roze
- Vino je lepe rubin - roze boje, pitko i harmonično, osvežavajuće,
sa specifičnim sortnim bukeom.
Obično se poslužuje blago rashladeno na 15 - 16 °C uz pikantne sireve,
teža i masnija jela, a odlično se uklapa i sa sitnim slatkim kolačima.
|
Merlot - Kvalitetno suvo crno vino, proizvedeno od Merlot sorte. Ovo vino je karakterističnog intenzivnog, tamno crvene boje, jakog mirisa i skladnog ukusa i arome. Posluživati na temperaturi između 16 i 18 °C.
Preporučuje se konzumacija uz hranu sa roštilja i dimljenim sirevima. |
|
|
|
|
|
|
|
ARHIVSKA VINA |
|
|
|
Slavsko (crno) vino
Župsko rujno vino
Blagoslov (belo) vino
Burgundac (crno) vino |
|